martes, 30 de noviembre de 2010

Els origens del blues


El blues és un estil de música que té com a característiques, l'ús de "blue notes"( la tercera i sèptima nota de la escala disminuides un semitó) , l'ús de progressions repetitives i una estructura de dotze compassos.

També però, una element principal i constant en l'harmonia del blues és la tritesa. Això és degut a la mentalitat dels quals va heredar les idees inicials, els espirituals, les cançons de treball i el pregunta-reposta de la raça negra. Aquestes caràcteristiques van donar lloc a un nou gènere musical que més tard, desemboca en el jazz, el ragtime,el pop, el rock i fins i tot el heavy metal.

L'aparició del blues va tenir lloc a les regions del sud d'Estats Units durant el segle XIX. Avui encara es poden trobar enregistrements de blues i country dels anys vint, temps en que les discogràfiques van crear dos línies de música per separar les vendes, la racial (pels negres) i la hillbilly (pels blancs).

Com a conclusió vull remarcar que, tot i que al cap dels anys, tots els estils han evolucionat, ara encara és hora que si ens posesim a analitzar i comparar un clàssic tema de blues i una cançó dels Beatles, trobariem un munt de semblances a en quant a melodia i aire ritmic.


Creador contra Creació


Hola Christian, t'envio aquest video perquè crec que es veu reflexat un gran nivell de creativitat i tècnica alhora. És impressionant

La musicalitat d'en Royster Jr.


Hola Christian, t'envio aquest video, ja que crec que és un clar exemple de la IM musical potenciada.

lunes, 29 de noviembre de 2010

He echo este tutorial aprobechando que toco el piano y me gusta mucho. Esta cancion es bastante conocida, es un villancico, muy facil de tocar, titulado “noche de paz”. He elegido esta cancion ya que se acerca navidad, y no os costara mucho porque es una cancion bastante lenta.

Empezaremos por saber identificar una partitura, cosa ecencial paro poderla tocar. La partitura es la siguiente:



Ahora os enseñare donde se encuentra cada nota en una partitura y en el piano.



Y las notas que veis escritas encima de la partitura son los acordes. Los acordes son un grupo de notas que suenan a la vez. En este caso nos salen tres acordes distintos:





Ahora ya podemos pasar a la practica.
Para tocar bien y comodamente el piano lo primero es la posicion del cuerpo:
- Evidentemente la espalda y toda tu teneis que estar bien rectos.
- Los pies deben estar planos en el suelo.

- No podeis estar de puntitas ni con las piernas cruzadas.


- Las muñecas, de las manos, tienen que estar rectas al brazo y a la manos, y las teclas se tocan con las yemas de los dedos, asi que nada de uñas largas.



- La forma ams freqüente de poner los dedos mal, lo hace la mayor parte de la gente, observar las dos maneras, la incorrecta y la correcta.


- Los dedos de la mano tienen una enumeracion que en muchas partituras sale, para facilitar las cosas, esto no significa que se apunten todos los numeros:
MANO IZQUIERDA: meñique (1); anular (2); corazón (3); indize (4); pulgar (5)
MANO DERECHA: pulgar (1) ; indize (2); corazón (3); anilar (4); meñique (5)



En este caso no bienen escritos los numeros, pero pa facilitar las cosas a quien quiera tocar esta cancion los voy a apunatr.


- La cancion la practicais por partes:

ALERTA: teneis que tener en cuenta la durada de cada nota!

1- Primera fila mano derecha
2- Primera fila mano izquierda (acordes)
3- juntar manos
Este proceso succesivamente hasta que acabeis, y ya la tendreis.

Espero que os hayais enterado de todos los pasos y que os haya salido bien esta cancion. Gracias.

domingo, 28 de noviembre de 2010

Tutorial - Introducció a la bateria

Apendreu les parts bàsiques i la seva col·locació( com es monta), les posicions de les parts del cos i molt més.

Començarem amb la base de l'instrument, el bombo. Aquest element és el fonament el qual ha d'estar col·locat a terra, en front de la cama dreta. Aquest és percudit per el pedal.


Seguidament, es sumen al bombo, dues timbales. Aquestes són de 10 i 12 pulsades. Normalment estan afinades per un interval de quartes, tan a la membrana de dalt com la de baix.






Per acabar amb el cos de la bateria,
ens queda el goliat i la caixa. Tan un com l'altre es col·locant sobre un suport a terra. El goliat, de gran profunditat, es situa a la banda dreta del bombo. És la timbala que aconsegueix el so més agressiu. També, igual que les timbales superiors està afinada per quartes.


La caixa, per mi, la part més important i essencial en una bateria. És amb el que ens recolzarem constantment alhora de tocar i que pot ser afinat de moltes maneres diferents, depenen de l'estil que es toqui.
Aquest element el montarem enmig de les cames sobre un suport graduable.

Ara toca parlar dels plats. No especificarem la seva col·locació, ja que això va al gust de cadascú. Els plats més bàsics són:

  • El charles, consta de dos platets de 14 pulsades, que mitjançant un mecanisme del suport són accionats pel peu esquerra.
  • Un altre plat important, és el ride. La mida bàsica és la de 20 pulsades, aquest però pot ser dur ( utilitzat per estils com ara rock i metal ) o tou ( perfecte per tocar jazz i latin ).

  • Per últim, i per tancar el set bàsic de plats, necessitem un crash. Acostuma a ser el més explosiu i estrident, però essencial i útil a l'hora d'accentuar algun temps. Aquest és de 16 pulsades, és el més comú.

Havent montat i parlat de totes les peces, ara passem a la posició bàsica de les mans i dels peus

  • La posició de les mans. Per anar bé, han d'estar relaxades i formant un mateix angle respecte la caixa. Les mans sempre han d'estar rectes, mai torçades ni girades. .
  • La posició dels peus. Tot i que amb aquesta qüestió, cadascú adopta la que li va millor, jo recomano la tècnica del heel-toe. Aquesta tècnica consisteix en apuntar els peus sobre els pedals aixecant els talons, però sense deixar d'estar amb contacte amb la base del pedal. Amb aquesta posició s'aconsegueix més velocitat i atac.


Ara ja i per acabar, m'agradaria parlar de les baquetes(foto esquerra) i escombretes(foto dreta). Són els estris amb que es toca la bateria. Amb les baquetes s'aconsegueix un atac més potent i definit i en canvi, amb les escombretes pots tenir un tacte més suau i fi.

Perfecte! Això és tot el necessari que s'ha de saber per començar en el món de la bateria. Res més, espero que us hagi agradat i que hagiu disfrutat d'aquest petit tutorial i introducció a la percusió. Gràcies per la vostra atenció.

sábado, 27 de noviembre de 2010

L'origen del jazz


L'any 1865, a Nova Orleans arriba la fi de l'esclavitud després de 4 anys de contínua guerra de Secesió. Un gran nombre de negres hi arriben amb l'objectiu de poder treballar i viure una vida lliure i amb pau. A mesura que van arriban, la majoria es van concentran en els barris baixos de l'estat de Lousiana, on comença a sorgir una nova música.



Aquest nou vocabulari musical, neix amb l'unió del melancòlic blues, la força de les cançons de treball i la gran capacitat de transmetre sentiments dels espirituals. També es diu que el jazz es va començar amb els funerals, on durant el camí d'anada i tornada, es contractava una banda que tocaba músiques lentes i tristes, però alhora també rapides i alegres. A Lousiana, en aquell moment hi ha 3 llocs on es pot escoltar jazz: al barri d'Storyville, als riverboats i a les parades del carrer.

Principalment, els dos inicis del jazz són el Dixieland i el Ragtime.

  • El Ragtime, era una música composta per piano, que usa constantment síncopes i el model "call and response"(típic de les cançons de treball.). En aquest estil no hi havia improvització.
  • El Dixieland, era una música que es caracteritzaba per ser tocada a una alta velocitat i on hi apareixia la improvitatzació. Aquest estil era tocat pels blancs, que llavors intentaven imitar els negres de Nova Orleans.

jueves, 25 de noviembre de 2010

Qüestionari.

1-Què són les IM? Les nostres capacitats. Quines recordes? Lògico-Matemàtica, Musical, Cinètico-corporal, Lingüística, Visual-espacial, Naturalista, Intrapersonal i Interpersonal. Amb quines creus t'identifiques mes?Musical i Lingüistica. I menys? Cinètico-corporal

2-Que volen dir els següents camps d'un e-mail?

C.C. :És un apartat on poses els e-mails de la gent que vols que rebi el missatge però que no són els principals destinataris.

C.O. : És un apartat on poses l'e-mail de la gent que vols que rebi el missatge però sense que el/s destinatari/s s'enterin.

Tema: Aquí poses una paraula o frase que descrigui mínimament de què va el missatge.

3-Com definiries un reportatge fotogràfic? És un conjunt de fotografies diferents que tracten d'un mateix tema.

4-Què és un blog? És una pàgina web on el webmaster escriu sobre un tema en concret que a el l'interesa, una espècie de diari virtual.

Que es una URL? És una frase a través de la cual accedeixes a una pàgina web.

Quines diferencies hi ha entre una entrada y una pagina? Les entrades van canviant mentre que la pàgina és sempre la mateixa.

5-Quines característiques bàsiques ha de tenir un logo? Ha de ser senzill y representar clarament el que ''anuncia''.

6-De què faràs el tutorial del projecte final de la primera avaluació? Inciciació bàsica al violí. Perquè has escollit aquesta habilitat? Perque s'em dona bé i es quelcom que no sap fer tothom.



martes, 23 de noviembre de 2010

Swing i Bebop.

A Principi-Mitjans del segle XX va començar la epoca del swing al mon del Jazz. [Anys 20-finals del 50']

Amb Musics com King Oliver, cornetista y trompetista americà, Sidney Bechet, music i compositor de Jazz tocant ademes el saxofo soprano i el clarinet, ajudant a mantenir viu l'espiritu del Jazz que van començar a Nova Orleans decades abans conseguien que aquest tipus de musica no moris amb tanta facilitat.

Aproximadament a finals de la decada dels 20 y començament dels anys cuaranta les bandes dominaben l'ambit del Jazz siguent mes o menys 60.000 grups de Jazz actius i uns 200.000 musics operatius.

El swing es va caracteritzar per el seu caracter melodic y la facilitat per a poder ballar-lo aixi que va penetrar facilment a la cultura musical del moment. En un principi les bandes eren molt racials pero finalmente tant blancs com negres tocaven aquest tipus de música.

Mes tard [1940-1950] Va neixer el bebop gracies a la frustració de molts musics per nomes tocar a grans bandes de Jazz [Big Bands].

Es feien servir temps rapid y la individualitzacio de la seccio ritmica donava un aparent so de caos trencant amb la pulsació propia del Swing. Es va abandonar totalment el fraseig Hot y la sonoritat vocal dels instruments buscant sons afinats al estil europeo.Es feien moltes cantitats de ''solos'' y es buscaba sempre una ''negritud'' a la musica.




jueves, 11 de noviembre de 2010

El mon rural

El mon rural.





He hecho este reportaje aprobechando que iva a Andorra estas fotos no son bien bien de alli sino de un pueblo llamado "Pas de la Casa" arriba del centro. Estavamos a un cuarto de hora de Andorra. Lo mas dificil ha sido encontrar cosas diferentes aunque habian varias cosas para fotografiar, tambien me costo elegir el tema. Lo mas facil fue elegir los titulos, todo y no siendo muy creativos, me salian solos solo de mirar las fotos. El mundo rural me gusta bastante, ya que se esta tranquilo... Me lo pase bien haciendo este trabajo ya que es un trabajo no tipico de un cole ,es un poco mas dinàmico, no una simple redaccion, etc.
Lo que podria mejorar es elegir un tema mejor i/o mas abierto por que en este trabajo no queda muy bien fotografiar una pared, un arbol, etc.

Reportatge fotogràfic - Màscares del món


He triat aquest tema ja que el meu pare m'ha influenciat cap al món artístic i ha fet que comenci a tenir inquietuds i ganes d'investigar sobre les antiguitats. He aprofitat que el meu pare i el meu tiet tenen una col·lecció de màscares procedents de diferents parts del món, com Àfrica, Japó, Nova Zelanda, etc.

martes, 2 de noviembre de 2010

Qüestionari 1






1- Què són les IM? Quines recordes? Amb quines creus que t'idedintifiques més? I menys?
Potser arriba un dia en que et preguntes a tu mateix què és el que ets i que representes en aquest món. Fàcilment en primer moment arribes a la decepció i a la idea de que o ets res. Però no és així, en veritat, cadascú té algun talent potenciat amb el qual pot aportar innovació a la societat.Això són les intel·ligències múltiples, per exemples l'expresió corporal, expert en paraules, talent pels números,etc. Jo crec que amb la que em sentomés identificat és la experiència musical, perquè és el que em dedico més i m'ho passo millor.

2- Què volen dir els següents camps d'un email? CC, CO I TEMA.
L'email és un mitjà de comunicació que permet enviar a través de la xarxa un missatge. Té diferents opcions al enviar, amb l'espai CC, marques qui vols que rebi el missatge, el CO en canvi, permet no visualitzar l'adreça de qui escrius a l'espai.

3- Com definiries un reportatge fotogràfic?És un document que es centra i gira entorn d'un tema i que usa la foto com a protagonista. També pot contenir lletra, el títol i el peu de foto.

4- Què és un bloc? Què és una URL? Quines diferències hi ha entre una entrada i una pàgina?
Ara cada cop més la gent es dona a conèixer i transmet els seus coneixements a través d'internet. En concret pels blocs, pàgines personals que é una administració i tota una gestió a fer darrera
del que es veu un cop a la xarxa. Si pot penjar entrades, que són intervencions, comentaris i opinions públiques i també videos. Els videos són arxius penjats anteriorment a internet. Tots tenen un codi que permet dominar-lo gràcies a l' URL, un enllaç o link que l'acompanya.
5- Quines característiques bàsiques ha de tenir un logo?
Constantment durant el dia dia estem envoltats de logos, símbols senzills que tenen com a finalitat transmetre ràpidament un missatge o idea. Per poder dur a terme la finalitat, cal quesigui simple i entenedor.

6- De què faràs el tutorial del projecte final de la primera avaluació? Per què has escollit aquesta habilitat?
Tornant al tema de les IM i com abans havia comentat el que més m'agrada és la música i el so. Per tant he decidit escollir ensenyar les parts de la bateria i de la posició del cos com a tutorial del projecte tutorial del projecte final.