martes, 23 de noviembre de 2010

Swing i Bebop.

A Principi-Mitjans del segle XX va començar la epoca del swing al mon del Jazz. [Anys 20-finals del 50']

Amb Musics com King Oliver, cornetista y trompetista americà, Sidney Bechet, music i compositor de Jazz tocant ademes el saxofo soprano i el clarinet, ajudant a mantenir viu l'espiritu del Jazz que van començar a Nova Orleans decades abans conseguien que aquest tipus de musica no moris amb tanta facilitat.

Aproximadament a finals de la decada dels 20 y començament dels anys cuaranta les bandes dominaben l'ambit del Jazz siguent mes o menys 60.000 grups de Jazz actius i uns 200.000 musics operatius.

El swing es va caracteritzar per el seu caracter melodic y la facilitat per a poder ballar-lo aixi que va penetrar facilment a la cultura musical del moment. En un principi les bandes eren molt racials pero finalmente tant blancs com negres tocaven aquest tipus de música.

Mes tard [1940-1950] Va neixer el bebop gracies a la frustració de molts musics per nomes tocar a grans bandes de Jazz [Big Bands].

Es feien servir temps rapid y la individualitzacio de la seccio ritmica donava un aparent so de caos trencant amb la pulsació propia del Swing. Es va abandonar totalment el fraseig Hot y la sonoritat vocal dels instruments buscant sons afinats al estil europeo.Es feien moltes cantitats de ''solos'' y es buscaba sempre una ''negritud'' a la musica.




No hay comentarios:

Publicar un comentario