domingo, 28 de noviembre de 2010

Tutorial - Introducció a la bateria

Apendreu les parts bàsiques i la seva col·locació( com es monta), les posicions de les parts del cos i molt més.

Començarem amb la base de l'instrument, el bombo. Aquest element és el fonament el qual ha d'estar col·locat a terra, en front de la cama dreta. Aquest és percudit per el pedal.


Seguidament, es sumen al bombo, dues timbales. Aquestes són de 10 i 12 pulsades. Normalment estan afinades per un interval de quartes, tan a la membrana de dalt com la de baix.






Per acabar amb el cos de la bateria,
ens queda el goliat i la caixa. Tan un com l'altre es col·locant sobre un suport a terra. El goliat, de gran profunditat, es situa a la banda dreta del bombo. És la timbala que aconsegueix el so més agressiu. També, igual que les timbales superiors està afinada per quartes.


La caixa, per mi, la part més important i essencial en una bateria. És amb el que ens recolzarem constantment alhora de tocar i que pot ser afinat de moltes maneres diferents, depenen de l'estil que es toqui.
Aquest element el montarem enmig de les cames sobre un suport graduable.

Ara toca parlar dels plats. No especificarem la seva col·locació, ja que això va al gust de cadascú. Els plats més bàsics són:

  • El charles, consta de dos platets de 14 pulsades, que mitjançant un mecanisme del suport són accionats pel peu esquerra.
  • Un altre plat important, és el ride. La mida bàsica és la de 20 pulsades, aquest però pot ser dur ( utilitzat per estils com ara rock i metal ) o tou ( perfecte per tocar jazz i latin ).

  • Per últim, i per tancar el set bàsic de plats, necessitem un crash. Acostuma a ser el més explosiu i estrident, però essencial i útil a l'hora d'accentuar algun temps. Aquest és de 16 pulsades, és el més comú.

Havent montat i parlat de totes les peces, ara passem a la posició bàsica de les mans i dels peus

  • La posició de les mans. Per anar bé, han d'estar relaxades i formant un mateix angle respecte la caixa. Les mans sempre han d'estar rectes, mai torçades ni girades. .
  • La posició dels peus. Tot i que amb aquesta qüestió, cadascú adopta la que li va millor, jo recomano la tècnica del heel-toe. Aquesta tècnica consisteix en apuntar els peus sobre els pedals aixecant els talons, però sense deixar d'estar amb contacte amb la base del pedal. Amb aquesta posició s'aconsegueix més velocitat i atac.


Ara ja i per acabar, m'agradaria parlar de les baquetes(foto esquerra) i escombretes(foto dreta). Són els estris amb que es toca la bateria. Amb les baquetes s'aconsegueix un atac més potent i definit i en canvi, amb les escombretes pots tenir un tacte més suau i fi.

Perfecte! Això és tot el necessari que s'ha de saber per començar en el món de la bateria. Res més, espero que us hagi agradat i que hagiu disfrutat d'aquest petit tutorial i introducció a la percusió. Gràcies per la vostra atenció.

No hay comentarios:

Publicar un comentario