martes, 30 de noviembre de 2010

Els origens del blues


El blues és un estil de música que té com a característiques, l'ús de "blue notes"( la tercera i sèptima nota de la escala disminuides un semitó) , l'ús de progressions repetitives i una estructura de dotze compassos.

També però, una element principal i constant en l'harmonia del blues és la tritesa. Això és degut a la mentalitat dels quals va heredar les idees inicials, els espirituals, les cançons de treball i el pregunta-reposta de la raça negra. Aquestes caràcteristiques van donar lloc a un nou gènere musical que més tard, desemboca en el jazz, el ragtime,el pop, el rock i fins i tot el heavy metal.

L'aparició del blues va tenir lloc a les regions del sud d'Estats Units durant el segle XIX. Avui encara es poden trobar enregistrements de blues i country dels anys vint, temps en que les discogràfiques van crear dos línies de música per separar les vendes, la racial (pels negres) i la hillbilly (pels blancs).

Com a conclusió vull remarcar que, tot i que al cap dels anys, tots els estils han evolucionat, ara encara és hora que si ens posesim a analitzar i comparar un clàssic tema de blues i una cançó dels Beatles, trobariem un munt de semblances a en quant a melodia i aire ritmic.


No hay comentarios:

Publicar un comentario